Investment Proposal A5422013.

Adcorporate is een resultaatgerichte en bijzonder succesvolle organisatie in de begeleiding bij koop en verkoop van bedrijven. Actief sinds 2002, zowel nationaal als internationaal.

Betreft
De verkoop van de activiteiten van de onderneming middels een activatransactie waarbij tevens de mogelijkheid bestaat tot koop van het bedrijfspand en -terrein.

Reden verkoop
De huidige eigenaar wil het bedrijf, na dit ruim 30 jaar te hebben gerund, verkopen omdat hij toe is aan een andere fase in zijn leven. Zowel binnen de familie als binnen de onderneming is geen opvolging voorhanden, vandaar dat wordt gezocht naar een passende overnamekandidaat.

Profiel onderneming
Het metaal recyclingbedrijf is de schakel tussen het inzamelen van particulieren/MKB-bedrijven en leveren aan groothandels. De onderneming fungeert als inzamelpunt van allerlei soorten metaal waarna het gesorteerde materiaal wordt doorverkocht aan de groothandels.

Werknemers
Binnen de onderneming zijn – inclusief de eigenaar – 5,2 FTE werkzaam. De werkzaamheden van de huidige eigenaar zijn relatief eenvoudig over te dragen.

Locatie
De onderneming is gevestigd in Zuidoost Brabant, het bedrijfspand kan zowel gehuurd als gekocht worden. Alle benodigde vergunningen zijn voorhanden.

Financiele gegevens

Jaar 2019 2020 2021 P 2022
Omzet (x €1.000)  4.000 4.000 7.000 7.000
Brutomarge (%) 13,5 17 14 14
Gen. EBITDA (x €1.000) 50 200 400 400
De wisselende metaalprijzen en het wisselende aanbod van diverse soorten metalen zorgen voor schommelingen in zowel de omzet als de brutomarge.

Opmerkingen
Het bedrijf kan een interessante aanvulling zijn voor bestaande marktpartijen die hun marktaandeel willen vergroten dan wel strategische partijen die een eigen inzamelpunt willen hebben.

Vervolgprocedure
Een informatiememorandum van de onderneming is beschikbaar. Geïnteresseerde partijen worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met verkopende partij waarna zal worden verzocht een niet-bindende bieding uit te brengen.

Voor meer informatie, neem dan contact met ons op!