Investment Proposal A5421045.

Adcorporate is een resultaatgerichte en bijzonder succesvolle organisatie in de begeleiding bij koop en verkoop van bedrijven. Actief sinds 2002, zowel nationaal als internationaal.

Profiel koper
Onze opdrachtgever heeft wereldwijd meer dan 700 softwarebedrijven waarvan in Nederland circa 150. Dit betreffen allen IT-bedrijven met zelf ontwikkelde software en een repeterende omzet door de verkoop van licenties.

Men heeft een buy-and-hold strategie waarbij men ondernemingen zoekt die autonoom kunnen worden voortgezet.

Motief aankoop en profiel target
De kracht van onze cliënt is dat zij een wereldwijd netwerk van IT-ondernemingen heeft. Het overgenomen bedrijf kan gebruik maken van dit netwerk waardoor de performance verder toe kan nemen. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan klantverbreding, internationalisering en ondersteuning van het management.

De onderneming die gezocht wordt is een IT-onderneming met eigen ontwikkelde software met een jaarlijkse omzet van minimaal € 2.000.000. Hiervan dient tenminste 50% recurring omzet te zijn.

Een overname door onze opdrachtgever brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Het overgenomen bedrijf blijft autonoom draaien (onder eigen naam, met eigen logo op de bestaande locatie)
  • Onze cliënt is geen private equity partij, zij zijn zelf eigenaar en houden de overgenomen bedrijven in portefeuille
  • Aansluiting op een wereldwijd netwerk
  • De verkoper kan gewoon aanblijven, hierbij zal een bonusregeling overeen worden gekomen
  • De doorlooptijd van de overname is beperkt

Transactievorm
De voorkeur gaat uit naar een volledige overname (100%). Onze opdrachtgever hecht veel waarde aan het handhaven van de bedrijfscultuur, bedrijfsnaam en de ideeën en wensen vanuit de huidige eigenaar. Idealiter blijft de huidige eigenaar aan na overname.

Opmerkingen
Reacties worden zeer vertrouwelijk behandeld, desgewenst wordt op voorhand een geheimhoudingsovereenkomst getekend. Bij interesse in een mogelijke verkoop zal Adcorporate de doelen en wensen van verkoper inventariseren waarna een kennismakingsgesprek met onze cliënt kan plaatsvinden.

Voor meer informatie, neem dan contact met ons op!