Investment Proposal A5421041.

Adcorporate is een resultaatgerichte en bijzonder succesvolle organisatie in de begeleiding bij koop en verkoop van bedrijven. Actief sinds 2002, zowel nationaal als internationaal.

Betreft
De verkoop van een (meerderheids-)belang van de aandelen in een besloten vennootschap.

Reden verkoop
Enkele aandeelhouders willen hun belang in de onderneming verkopen, de overige aandeelhouders willen samen met de koper invulling geven aan het groeipotentieel. Binnen het huidige werknemersbestand is geen opvolger aanwezig.

Profiel onderneming
De onderneming adviseert overheden en particuliere opdrachtgevers, van ontwerp tot realisatie, bij het optimaliseren van de kwaliteit van de leefomgeving, voornamelijk in de groene en blauwe sectoren:

  • Waterbeheer
  • Sport- en recreatiegebieden
  • Natuurlandschappen
  • Stedelijke gebieden

Vanwege de professionele aanpak, persoonlijke en klantgerichte benadering heeft de onderneming in de afgelopen jaren een loyaal klantenbestand opgebouwd.

Werknemers
Het bedrijf heeft, naast de huidige DGA’s, tussen de 5 en 15 werknemers in dienst. De functies en taken van medewerkers zijn onderling uitwisselbaar.

Locatie
De onderneming is gelegen in het zuiden van Nederland en is gehuisvest in een representatief kantoorpand.

Financiele gegevens

Jaar 2019 2020 2021
Omzet  € 1.100.000 € 1.400.000 € 1.450.000
EBIT  € 150.000 € 250.000 € 250.000
De orderportefeuille voor 2022 bedroeg per 1 januari reeds € 1.500.000. Dit komt deels door de meerdere meerjarige raamovereenkomsten met overheden.

Opmerkingen
Het bedrijf kan een interessante aanvulling zijn voor bestaande marktpartijen die hun marktaandeel willen vergroten of voor een MBI-kandidaat met affiniteit voor het vak. De huidige eigenaren zijn bereid na overname voor een nader te bepalen periode aan te blijven voor overdracht van werkzaamheden. Voor potentiële geïnteresseerden is een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar.

Overnamecondities
Zowel de uittredende als de blijvende aandeelhouders hechten veel waarde aan het “DNA” van de kopende partij, dit dient te matchen en is een primaire voorwaarde. Na het kennismakingsgesprek met de huidige eigenaren en nadat eventueel aanvullende informatie is verstrekt, wordt verwacht dat partijen met een bieding komen.

Voor meer informatie, neem dan contact met ons op!