Investment Proposal A5420035.

Adcorporate is een resultaatgerichte en bijzonder succesvolle organisatie in de begeleiding bij koop en verkoop van bedrijven. Actief sinds 2002, zowel nationaal als internationaal.

Betreft
De overname van een aantal besloten vennootschappen, waarbij 100% van de aandelen betrokken is.

Reden verkoop
De huidige eigenaar wil zich, na ruim 30 jaar het bedrijf te hebben op- en uitgebouwd, richten op een andere fase in zijn leven, dit vormt de reden van verkoop. In de directe omgeving is geen opvolging voorhanden, zowel niet in de privésituatie (kinderen) als in de onderneming zelf (medewerkers). Het bedrijf wordt dan ook ter overname aangeboden, hetzij aan een strategische partij die gebruik wil maken van de sterke landelijke marktpositie, hetzij aan een investerings- en/of participatiemaatschappij.

Profiel onderneming
De onderneming is gespecialiseerd in het verzorgen van diverse opleidingen in de beveiliging en veiligheid. Zowel op verschillende niveaus (van MBO tot post-HBO) als uiteenlopende specialismen (van basis tot specialist). Naast opleiden worden verschillende publieke organen van advies voorzien op het gebied van beveiliging en veiligheid.

Werknemers
De onderneming beschikt momenteel over een 60-tal medewerkers (circa 35 fte). De verschillende bedrijven binnen het concern zijn zelfsturend, de huidige DGA houdt zich bezig met het aansturen van het MT en algehele monitoring.

Locatie
De onderneming heeft meerdere vestigingen in Nederland en opereert vanuit zeer representatieve bedrijfspanden met diverse cursusfaciliteiten.

Financiele gegevens

Jaar 2018 2019 2020 2021
Omzet (x €1.000)  5.000 7.000 6.500 9.000
EBIT (x €1.000) 500 800 450 500
De omzetstijging in 2021 komt voor circa 75% door autonome groei (w.o. herstel na het coronajaar 2020) en voor ongeveer 25% door een overname.

Opmerkingen
Deze onderneming is marktleider in haar sector en wordt gekenmerkt door een toenemende en loyale klantenkring. De onderneming is zeer geschikt voor een strategische partij die haar marktaandeel wil vergroten.
Voor geïnteresseerde kandidaten is een uitgebreid informatiememorandum beschikbaar waarna een gesprek met de DGA plaats kan vinden. Vervolgens wordt van partijen verwacht dat zij een eerste niet-bindende bieding uitbrengen.

Voor meer informatie, neem dan contact met ons op!