Adviseur bedrijfsovername.

Een bedrijf kopen of een bedrijf verkopen is een grote stap. Bij een bedrijfsovername komt heel wat kijken. Het is raadzaam om een bedrijfsovername adviseur in te schakelen, maar waarom precies?

Wat doet een bedrijfsovername adviseur?

Het vak als adviesgever bij een bedrijfsovername is specialistisch. Voor het begeleiden van een bedrijfsovername is het noodzakelijk om kennis te hebben van juridische, financiële en  bedrijfseconomische aspecten. Daarnaast is het menselijke aspect van groot belang. Met name bij bedrijfsovername in het MKB komt veel emotie kijken. Het ‘managen’ van deze emoties is een belangrijke taak van de adviseur bedrijfsovername.

Toegevoegde waarde van een bedrijfsovername adviseur

Stel u kiest voor een adviseur gespecialiseerd in bedrijfsovernames, waar gaat hij dan concreet mee aan de slag? Waarmee biedt de bedrijfsovername adviseur echt toegevoegde waarde?

1) Het uitvoeren van een onderbouwde waardebepaling

U krijgt inzicht in de waarde van uw onderneming, op basis waarvan een weloverwogen vraagprijs kan worden bepaald.

2) Het vinden van de juiste koper

De adviseur gaat voor u op zoek naar kopers met voldoende organisatorische en commerciële capaciteiten en financiële middelen.

3) Het voeren van de onderhandelingen

De adviseur voert namens u de onderhandelingen met kandidaat-kopers over de structuur van de overname en over de koopsom.

4) Juridische en fiscale begeleiding

De adviseur begeleidt u bij het maken van beslissingen op juridisch en fiscaal gebied

5) Het afronden van de bedrijfsoverdracht

Als u overeenstemming heeft bereikt met de koper, dan worden de afspraken vastgelegd in een intentieverklaring. Uiteindelijk wordt het overnamecontract opgesteld waarna u bij de notaris de aandelen overdraagt en de koopsom in ontvangst neemt.

Waarom Adcorporate als bedrijfsovername adviseur?

Adcorporate werkt niet volgens één vaste aanpak. Wij bieden specifieke begeleiding, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Waarom Adcorporate als de adviseur bij uw bedrijfsovername?

  • Betrokken en persoonlijke begeleiding
  • Gedegen en eerlijk advies op basis van uw situatie
  • Vooraf duidelijkheid over wat u kunt verwachten van het traject, evenals de verwachte doorlooptijd, koopprijs en betalingsstructuur
  • Goede samenwerking met andere specialisten (jurist, fiscalist en notaris) gedurende het traject
  • Geslaagde transacties, binnen een relatief korte termijn

Lees meer over Adcorporate als bedrijfsovernameadviseur. Behoefte aan meer informatie over de ins en outs van een bedrijfsoverdracht? Bestel ons boek Vraagprijs of prijsvraag?!.